Проблема обліку нематеріальних активів в Україні - Манакін, В.; Рябенко, О. (Схід, 2010)
У статті розглядаються існуючі сьогодні проблеми обліку нематеріальних активів на
підприємствах, причини виникнення цих проблем та можливі шляхи їх вирішення. Окреслено методологічні основи формування в бухгалтерському обліку інформації про нематері-
альні активи й розкриття інформації про них у фінансовій звітності. Показано розширення
сфери використання нематеріальних активів, недосконалість законодавчої бази та класи-
фікації об'єктів, недостатню розробку методики оцінки, що зумовлює потребу в удосконаленні обліку та аудиту нематеріальних активів. The article discusses existing at this stage of development of Ukrainian economy problems accounting intangible assets of
enterprises, the causes of these problems and possible solutions.Methodological basis of formation of accounting information on
intangible assets and the disclosure of them in the financial statements. Broadening the use of intangible assets Imperfect
legislation and object classification, insufficient development of evaluation methods, determine the need to improve their
accounting and auditing.