Вплив теплопровідності заповнювача міжповерхневого просвіту на термопружний контакт тіл за теплового потоку, спрямованого до матеріалу з більшою термічною дистортивністю - Чумак, K.; Мартиняк, Р. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
Контактну задачу термопружності про взаємодію півпросторів за наявності між ними теплопроникного зазору, коли тепловий потік спрямовано до матеріалу з більшою термічною дистортивністю, зведено до системи нелінійних сингулярних інтегро-диференціальних рівнянь відносно висоти просвіту та стрибка температури між його берегами. Розроблено аналітико-числову методику розв’язання цієї системи інтегро-диференціальних рівнянь. Проаналізовано вплив теплопровідності середовища, що заповнює зазор, на контактні параметри розглянутої структури. A contact problem of half-spaces interaction in the presence of а permeable to heat gap when a heat flow is directed to the material of larger distortivity is reduced to the system of two nonlinear singular integro-differential equations with respect to the height and a temperature jump between gap faces. The analytico-numerical technique for solving the system of equations is developed. The influence of the intercontact medium heat conduction on contact parameters of the considered structure is analyzed. Контактная задача термоупругости о взаимодействии полупространств при наличии между ними теплопроницаемого зазора, когда тепловой поток направлен к материалу с большей термической дистортивностью, сведена к системе нелинейных сингулярных интегро-дифференциальных уравнений относительно высоты зазора и скачка температуры между его берегами. Разработана аналитико-численная методика решения этой системы интегро-дифференциальных уравнений. Проанализировано влияние теплопроводности среды, заполняющей зазор, на контактные параметры рассмотренной структуры.