Діяльність Станіславської єпархії Української греко-католицької церкви в 1918-1920 рр. - Пилипів, І. (Схід, 2010)
У статті висвітлюється участь духовенства і вірян Української греко-католицької церкви
Станіславської єпархії в народно-демократичній революції в Східній Галичині. На широкому фактологічному матеріалі доводиться роль УГКЦ і як основної духовної опори Західноукраїнської Народної Республіки, і як дієвого учасника громадських та політичних акцій
захисників молодої Української держави. It is enlighted in the article the participation of the clergy and the faiths of the Ukrainian Greek-Catholic Church of the
Stanislav Diocese in the people-democratic revolution in the Eastern Halicia.