Економічна злочинність на сучасному етапі розвитку державотворення в Україні - Зозуля, Є. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано причини виникнення, стан, тенденції еволюції економічної злочинності та її вплив на розвиток інституційних перетворень в економіці й соціально-політичній сфері України. Розкриті особливості найбільш небезпечних економічних криміналь-
них діянь на сучасному етапі державотворення, їх зв'язок із організованою злочинністю й
корупцією, сформульовано висновки щодо необхідності вживання комплексних, науково
обґрунтованих і зорієнтованих на сучасність заходів протидії цьому виду злочинності. The article analyzes the formation causes, status and evolution trends of economic crime and its impact on the development
of institutional changes in the economical and social, political sphere in Ukraine. It is opened peculiarities of the most dangerous
economic criminal activities at the present stage of state building and their connection with organized crime and corruption, it
is formulated conclusions concerning necessity of taking complex, scientifically based and contemporary measures oriented
against this type of crime.