Робітничий рух Донбасу 1861-1900 рр. у дослідженнях радянського періоду - Шебаніц, Д. (Схід, 2010)
У статті аналізуються погляди радянських істориків на проблему робітничого руху в
період 1861-1900 рр. у Донбасі. Досліджується процес зародження класової свідомості робітників промислового регіону. Розглядається вплив марксистських гуртків на розвиток
робітничого руху в Донбасі в другій половині ХІХ ст. The views of Soviet historians on the problem of labour movement of 1861-1900 at Donbas region are analyzed. The process
of class self-consciousness initiation of workers at industrial region is examined. The influence of the Marx organizations on the
labour movement development at Donbas region at the second half of XIX is considered.