Показники якості продукції - конкурентна перевага підприємств у галузі менеджменту якості - Момот, О.; Акопова, В. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано показники якості продукції як системотвірний елемент при просуванні товару й розвитку виробництва, подана їх класифікація. Проаналізовані різні підходи до менеджменту якості. Автори доводять, що, оцінюючи і впливаючи на показники якості,
можна не тільки управляти якістю продукції, але й підвищувати її; оцінка показника якості
продукції є основою для вироблення необхідних керівних впливів у системі менеджменту
якості продукції. The article analyzes the quality of production as systemic element in promoting a product and production progress, their
classification is presented. Different approaches to quality management are analyzed. The authors argue that assessing and
influencing on parameters of quality, you can not only manage product quality but also improve it; measurement quality of
production is the basis for developing appropriate control actions in system of total quality management.