Формування нової парадигми розвитку житлово-комунального господарства (економіко-правовий аспект) - Русанов, О. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано еволюцію концептуально-теоретичних та правових засад функціонування житлово-комунального господарства. Запропоновано нові підходи та принципи
до реформування та розвитку галузі, зокрема доведено, що процес допуску приватного капіталу в комунальну сферу повинен супроводжуватися подальшою неповною приватизацією комунальної власності або шляхом передачі об'єктів права комунальної власності в
постійне або тимчасове користування юридичним та фізичним особам, здачі в оренду чи
концесію при збереженні за органами місцевого самоврядування та за відповідними територіальними громадами відповідних контрольних та координаційних функцій шляхом створення
в апараті виконкому спеціального підрозділу (управління фондами комунального майна). The article analyzes the evolution of conceptual and theoretical and legal frameworks for the housing and communal
services. New approaches and principles for reform and progress field are suggested, proved that the process of admission of
private capital in the municipal area must be accompanied by further incomplete privatization of municipal property or by
passing objects of communal property in permanent or temporary use to companies and individuals, taking into lease or concession
if saving for local authorities and relevant territorial communities appropriate control and coordination functions by creating a
special unit in the Executive Committee (fund management of public property).