Вплив інноваційних процесів на економіку України та вітчизняні корпорації - Хімченко, А.; Татаренко, О. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано вплив інновацій на економіку держави та великі корпорації. Доведено, що інноваційна діяльність є вирішальним фактором для підвищення ефективності ресурсів корпорації і пріоритетним напрямком її розвитку. Розглянуто також фактори, які впливають на ефективність роботи національної інноваційної системи - податкове стимулювання інноваційної діяльності; державна підтримка венчурних компаній; формування інфраструктури інноваційної системи тощо. The article analyzes the impact of innovation on the country's economy and large corporations. Proved that innovative activity is crucial factor for improve efficiency of corporate resources and priority way of its progress. We also consider factors that affect on the performance of national innovation systems - the tax incentives innovation activity, government support venture companies, forming the infrastructure of innovation systems, etc.