Фінансові домінанти структурної перебудови економіки України - Солодовнік, О. (Схід, 2010)
У статті визначено диспропорції розвитку світової економіки, які деструктивно впливають на економіку України, окремо проаналізовано явище випереджального зростання фінансового сектора порівняно з реальним. Показані загрози економічній безпеці нашої держави.
Окреслено основні завдання та об'єктивні умови формування й застосування фінансових
механізмів реалізації структурної політики України. The disparities of the world economy destabilizing the economy of Ukraine have been defined in the article. The main
problems and objective conditions of the formation and financial mechanisms usage for the structural policy realization of
Ukraine have been considered. The phenomenon of advanced growth of finance sector in comparison with the real one has
been analyzed. The possibility of economic security threat has been defined.