План "АВС-1" як основна лінія військової стратегії США та Великої Британії під час Другої світової війни - Клиніна, Т. (Схід, 2010)
Автор у своїй статті розглядає формування спільної стратегічної лінії Великої Британії та
США під час Другої світової війни, аналізує перебіг і результати англо-американських переговорів 29.01. - 27.03.1941 р. і зазначає, що план "АВС-1" не лише окреслював утягування США у
війну, але й був першою спробою визначити американську стратегію в цілому. The author in his article examines the formation of joint strategic line of Great Britain and the U.S. at the beginning of World
War II, noting that the plan "ABC - 1 not only outlining U.S. involvement in the war, but was the first attempt to define the U.S.
strategy in general.