Естетико-антропологічний дискурс українських поетів-шістдесятників (на прикладі творчості Василя Голобородька) - Піченікова, С. (Схід, 2010)
Стаття присвячена з'ясуванню сутності та змісту феномена "естетична антропологія" по
відношенню до постаті Василя Голобородька, відомого українського письменника, представника періоду шістдесятників. У зв'язку з цим окреслено параметри філософсько-естетичного
дискурсу шістдесятників, розглянуто еволюцію особистості митця в процесі індивідуального
художнього пошуку та національно-культурного відродження українського суспільства. The article is devoted to the determination of the essence and maintenance of the phenomenon "aesthetic anthropology" in
the relation to personality of Vasyl' Goloborodko, a representative of the public group "men of the sixties" in ХХ century in
Ukraine. In this connection the parameters of aesthetically philosophical discourse in the 60-th years of the XX-th century were
determined, the evolution of personality in the process of individual artistic search and national cultural renaissance of the
society was examined.