"із надр минулого в космос майбутнього" (міжнародна науково-практична конференція) (Схід, 2010)
У рамках Міжнародної програми "Пальма Мерцалова", яка реалізується в Україні з 1998 року, 2-3 червня 2010 р. у містах Донецьк та Єнакієве відбулась
міжнародна науково-практична конференція "Технічні музеї як інструмент збереження історичної спадщини та важливий елемент розвитку світової цивілізації".