Моторизовані війська: історія зародження та розвитку - Юрчук, О. (Схід, 2010)
У статті розглядаються причини, час та обставини появи мотопіхотних (мотострілецьких) військ, їх початкова структура та організація. Показана роль військових теоретиків Європи у розвитку цього роду військ. Здійснена спроба висвітлити проблему пріоритету появи
мотопіхоти. Reasons, time and circumstances of appearance of motorized infantry troops, are examined in the article, them initial
structure and organization. An attempt to decide the problem of priority of appearance of the motorized infantry is carried out.