Теоретичні аспекти інноваційного розвитку України - Карпухно, І. (Схід, 2010)
У статті розглянуто теоретичні аспекти інноваційного розвитку, різні підходи до визначення сутності економічної категорії "інновація". Досліджено особливості, основні проблеми та тенденції інноваційного розвитку України за останні роки. Запропоновано ряд
заходів системного характеру з поліпшення інноваційного клімату в країні. Зокрема запропоновано активізувати створення й розвиток спеціалізованих інженерно-технічних структур
(фірм, науково-виробничих центрів тощо), які б стали проміжною ланкою між науковими
установами та виробництвом. The article deals with the teoretical aspeсts of innovation development and different approaches to determining the essence
of the economic category "innovation". Some peculiarities of innovation development of Ukraine in recent years are investigated.
The major trends and problems of innovation development in Ukraine are defined.