Основні напрямки державного регулювання фондового ринку України - Куліш, О. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано сучасний стан розвитку фондового ринку України та виявлено
основні проблеми його функціонування. Виділено систему заходів державної підтримки
фондового ринку за двома напрямками: створення зовнішніх умов функціонування та вдосконалення внутрішньої його структури. Показано, що на сучасному етапі не існує об'єктивних причин для створення мегарегулятора вітчизняного фінансового ринку. In articles the modern condition of development of Ukrainian fund market is analysed and the basic problems of its functioning
are revealed. The system of actions of the state support of the fund market in two directions is allocated: creation of external
conditions of functioning and improvement of its internal structure. It is proved, that at the present stage there are no objective
reasons for creation of a megaregulator of the financial market.