Соціокультурний аспект європейської інтеграції республіки Польща (1989-2004 рр.) - Ложечкін, В. (Схід, 2010)
Стаття присвячена висвітленню соціокультурного аспекту інтеграції Республіки Польща
до ЄС. Проаналізовані основні чинники, на яких базується європейська ідентичність поляків - географічний, історичний, культурний і ціннісний. Досліджено вплив та значення
соціокультурної складової в процесі євроінтеграції Польщі. The article is devoted illumination of sociocultural aspect of integration of Republic Poland in EU. Basic factors which the
European identity of Poland is based on are analyzed. Influence and value of sociocultural constituent is investigational in the
process of Euro integration of Poland.