Економічна сутність лізингу і перспективні напрямки його розвитку в Україні - Колесник, І. (Схід, 2010)
У роботі досліджено економічну сутність лізингу як перспективної форми інвестування.
Розроблено рекомендації щодо підвищення ефективності функціонування лізингу в транс-
формаційній економіці України, які полягають у необхідності пошуку оптимального поєднання
податкових надходжень від промислових підприємств у бюджет і податкових пільг для
стимулювання виробничих капіталовкладень. In this work the structural/functional analysis of leasing as an economic category relies. The concept of development of
capital formation through leasing was stated. From the optimal solution, recommendations on how to improve the institutional
conditions of leasing sector in the Ukraine are offered.