Аспекти взаємодії Президента України і Верховної Ради. Спроба посилення президентської влади (1994-2004 рр.) - Полякова, Л. (Схід, 2010)
У статті розглянуто основні моменти становлення та розвитку вищого законодавчого
органу України. Проаналізовано аспекти взаємодії Президента України і Верховної Ради. Окрему увагу автор приділяє аналізу спроби Президента Л. Кучми посилити президентську
владу, критично оцінює точки зору голів Верховної Ради попередніх скликань на проблеми
розвитку парламентаризму в Україні й необхідність політичної реформи. The main moments of the formation and development of legislative body, the aspects of interaction between the President
of Ukraine and the Verkhovna Rada. The attempts of the President L. Kuchma to strengthen the presidential power. The viewpoint
of the heads of the Verkhovna Rada of previous legislature on the problems of development of parliamentarism in Ukraine and
the necessity of political reform.