Продаж міських земель на первинному ринку: позитивні ефекти - Соловцова, О. (Схід, 2009)
Важливою складовою сучасних економічних перетворень в Україні є реформа земельних відносин, яка передбачає становлення інституту приватної власності на землю. У нашому суспільстві немає однозначної позиції щодо відчуження земель державної та комунальної власності, у тому числі й земель міст. У статті проведено комплексний аналіз соціально- економічних ефектів, що виникають у результаті продажу таких земель у приватну власність та обґрунтовано доцільність цих трансакцій. The reformation of land relations is an important part of the modern economic transformations in Ukraine. It stipulates the development of the private land property institute. There is no unanimous position in our society concerning the alienation of state and municipal lands, including urban lands. In this article the analysis of social end economic effects from urban land's sale was made. The necessity of such transactions was proved.