Діяльність київських військових губернаторів (1827-1832 рр.) - Романцов, О. (Схід, 2009)
Cтаття присвячена одному з інститутів влади в Російській імперії - військовому губернатору. Для більшої деталізації було взято до опрацювання Київську губернію в період із 1827
до 1832 рр. Висновки зроблені з урахуванням попереднього періоду функціонування інституту військових губернаторів у Києві, а також часу, коли були поєднані дві посади військового губернатора й генерал-губернатора. The article deals with the military governor as one of the power institutions in the Russian empire. Kyiv guberniya
within 1827-1832 years was studied thoroughly. The conclusions are drawn considering the foregoing period of Kyiv
Military governors institution functioning as well as the period when two posts (military governor and governor
general) were combined.