Економічна конституція України як засіб регламентації фінансово-економічної діяльності держави - Андрушків, Б.; Кирич, Н.; Стойко, І. (Схід, 2010)
У статті обґрунтовано необхідність розробки й упровадження Економічної Конституції
України (ЕКУ) - Основного Економічного Закону держави, згідно з яким функціонування
національної економіки повинно забезпечувати планово-економічне й фінансове бачення
перспектив розвитку конкурентних галузей національної економіки з науково обґрунтованими податковими можливостями регіонів; економічний захист вітчизняного товаровиробника; соціальний захист громадян; чесний, вчасний і справедливий розподіл і перерозподіл
прибутків, сукупного суспільного продукту; створення умов і зацікавленості у творчій праці;
реалізацію соціальної політики. In today's political environment is reasonable and justifiable need for the development and implementation of the Economic
Constitution of Ukraine (ECU) - Basic Economic Law of the state, whereby the operation of the national economy should provide
economical and financial vision of competitive branches of national economy with reasonable tax research capabilities regions,
economic protection of domestic producers, social protection, honest, timely and equitable distribution and redistribution of
income, gross social product, creating conditions and interest in the creative labor of social policy.