Фінансове забезпечення органів місцевого самоврядування - Вовна, Н. (Схід, 2010)
У статті розглянуто підходи до визначення фінансового забезпечення та подано авторське розуміння терміна "фінансове забезпечення органів місцевого самоврядування". Визначено принципи, джерела та форми фінансування діяльності органів місцевого самоврядування. Запропоновано шляхи забезпечення фінансової незалежності органів місцевої влади через удосконалення чинного бюджетного законодавства та зміцнення дохідної частини місцевих бюджетів. Аpproaches are brought to determination of the financial providing and the own understanding of term «financial providing of local self-government organs» is given. Principles, sources and forms of financing of local self-government organs activity, are certain. The ways of providing of financial independence of local-authority organs are offered through the improvement of current budgetary legislation and strengthening of local budgets incomes.