Соціальна відповідальність як фактор розвитку системи управління вугільною галуззю та її персоналом - Залознова, Ю. (Схід, 2010)
Обґрунтовано потреби використання соціальної відповідальності в системі управління вугільною галуззю та її підприємствами. Акцентовано увагу на залежності успіхів у
виробничій діяльності від якості управління в галузі та на виробничому рівні. Структуровано види зовнішньої та внутрішньої відповідальності залежно від її носіїв. Розроблено рекомендації з удосконалення нормативно-правової та інституційної бази соціальної
відповідальності. The needs for usage of social responsibility in the system of managing the coal branch and its enterprises are proved.
Attention is focused on dependences of successes in the industrial activity on quality of management in the branch and at a
factory level. Aspects of external and internal responsibility depending on its carriers are structured. Recommendations on the
development of regulatory and legal framework and institutional base for introduction of social responsibility are presented.