Моделювання комплексної системи управління нематеріальними активами промислових підприємств - Слободянюк, Н. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано основні моделі та механізми управління нематеріальними активами промислових підприємств, запропоновані зарубіжними та вітчизняними економістами. Шляхом економіко-математичного моделювання розроблена комплексна система
управління нематеріальними активами промислових підприємств з метою підвищення оперативності та ефективності управлінських рішень у галузі менеджменту нематеріальних активів. Удосконалено управлінський облік нематеріальних активів підприємства шляхом розробки робочого Положення про управлінський облік нематеріальних активів підприємства,
типових форм документації та інструкцій до них для формування інформаційної бази нематеріальних активів з метою управління. In the article the basic models and management mechanisms by the industrial enterprises' intangible assets, offered by
foreign and domestic economists are studied. By economic-mathematical modeling the complex control system of the industrial
enterprises' intangible assets for the purpose of increase of administrative decisions' efficiency in the field of intangible assets'
management is developed. The administrative account of the enterprise's intangible assets by working out of a brief of Position
about the administrative account of the enterprise's intangible assets, typical forms of the documentation and instructions to
them for formation of information base of intangible assets for the purpose of management is improved.