Міжнародний досвід управління якістю і його використання на підприємствах України - Руденко, Л.; Афанасенко, В. (Схід, 2010)
У статті показано перспективи використання на вітчизняних підприємствах систем управління якістю відповідно до стандартів ISO серії 9000 та запропоновано порядок їх упровадження. Проведено аналіз сучасного стану систем управління якістю на підприємствах
України. Наведено причини, що стримують упровадження сучасних систем управління
якістю, та переваги, які можуть здобути вітчизняні підприємства за умови використання
систем управління якістю відповідно до стандартів ISO серії 9000. The necessity of the use of ISO 9000-certified quality management systems at Ukrainian enterprises is provided and their
implementation phases are described in the article. The current state of quality management systems at Ukrainian enterprises is
analyzed. The causes which are slowing down the implementation of modern quality management systems and the advantages
which Ukrainian enterprises can achieve by using ISO 9000-certified quality management systems are considered in the article.