Образ греко-католицької церкви на сторінках польського часопису "Національні справи" (20-30-ті рр. ХХ ст.) - Гнип, І. (Схід, 2010)
У статті на основі аналізу матеріалів польського часопису "Національні справи" встановлено роль греко-католицької церкви в політичному, освітньому та культурному житті
українців Східної Галичини впродовж 20-30-х рр. ХХ ст. та з'ясовано ставлення польського суспільства до діяльності цієї релігійної інституції поза межами її релігійної функції. In the article on the basis of analysis of materials of the Polish journal "National Affaires" are set role of the Greek Catholic
Church in political, educational and cultural life of Ukrainians of East Galicia during 20 - 30th XX w. And attitude of Polish society
is found out toward activity of this religious institution out of limits of it religious function.