Освітньо-виховна матриця екологічної деонтології - Матвійчук, А. (Схід, 2010)
Стаття присвячена питанням становлення проблемно-орієнтованої освіти на ґрунті екологічного знання. На думку автора, таке завдання можливо вирішити за допомогою нової
дисципліни - екологічної деонтології. У статті окреслені об'єкт та предмет екологічної деонтології, цілі та завдання цієї нової дисципліни. Окремо приділяється увага способам формування екологічної культури сучасної особистості. The article is devoted the questions of becoming of the problem-oriented education on the base of ecological knowledge. An
author considers that new discipline will be instrumental in distribution of ecological education and culture - ecological deontology.
Attention to the methods of forming of ecological culture of modern person is separately spared.