Міграційна політика країн ЄС та фінансово-економічна криза 2008-2009 рр. - Волошин, Г. (Схід, 2010)
У статті розглянуто вплив фінансово-економічної кризи на міграційну політику країн, проаналізовано основні заходи урядів країн у боротьбі з наслідками економічної кризи. Автор доходить висновку, що міграційна політика є доброю нагодою для країн покращити свою міграційну політику й удосконалити законодавство в напрямку розширення можливостей для трудових мігрантів щодо легального працевлашутвання, захисту їхніх прав. In this article author considered the influence of economic crisis on the immigration policy, analysed the basic measures of governments against the consequences of economic crisis.