Діяльність української парламентської репрезентації у Відні 1907-1911 рр. - Футулуйчук, Д. (Схід, 2010)
У статті проаналізовані підсумки парламентської виборчої кампанії 1907 р. в Галичині, форми й методи боротьби в парламенті впродовж 1907-1911 рр. Автор наголошує, що в окресленій каденції українське парламентське представництво у Відні вперше було таке чисельне за весь період роботи в Австрії, а його політична діяльність, незважаючи на різні перешкоди, - найактивнішою. Статтею автор намагається привернути увагу до більш ретельного дослідження проблеми становлення українського парламентаризму. Adoption of a new law on vote of 1907 was a great victory for Ukrainian population. The most important political achievement during 1907 - 1911 is that Ukrainian parliamental club made weaker a prejudice against Ukrainians, that lived and worked in Vienna during previcus decades.