Вплив світової економічної кризи на плани компаній щодо прямого іноземного інвестування - Негрич, О. (Схід, 2010)
У статті досліджено вплив світової економічної та фінансової кризи на плани компаній
щодо здійснення прямого іноземного інвестування. Проаналізовано фактори, що впливають на критерії вибору країни-реципієнта та відповідної галузі промисловості для інвестування. На основі цього можна сформулювати стратегію залучення іноземних інвестицій,
що сприятиме належному функціонуванню держави у світовій економічній системі. The influence of the world economic crisis on company's FDI plans is analyzed in the article. Also there are analyzed factors
that influence on countries' choice where to invest and in what sector of industry. On its basis it is possible to form the foreign
investment inflow strategy, that will help a state to function appropriately well in the world economic system.