Надбання українського зарубіжжя з вивчення історії молодіжних організацій Галичини кінця XIX - 30-х років ХХ ст. - Савчук, Б.; Колибаб'юк, С. (Схід, 2010)
У статті здійснено аналіз історіографічного доробку дослідників українського зарубіжжя
з історії молодіжного руху Галичини кінця ХІХ - 30-х років ХХ ст. Показано, що головним
здобутком у цій царині є історико-мемуарні праці, представлені в різного роду ювілейних та
регіональних збірниках. У переважній більшості вони органічно поєднують особистісний
погляд та ретроспективний аналіз створення й діяльності молодіжних організацій, що в
сукупності становить вагомий внесок у розвиток української історіографії цієї проблеми. The article analyzes the historiographical works of foreign scholars on the history of Ukrainian youth movement Galicia end
of XIX - 30's of the twentieth century.