Методологія дослідження структури іудаїзму - Швед, З. (Схід, 2010)
Стаття присвячена актуальному питанню розробки та використання методологічних засад релігієзнавства при вивченні предметного поля конфесіології релігії. Проаналізовано
основні елементи релігійного комплексу іудаїзму як конфесійного вияву релігії. З'ясовано
основний зміст національно визначальних особливостей іудаїзму. The article addresses the pressing question of development and application of methodological principles of the knowledge
of religion when studying the field of confessionology. The author analyses the basic structure of the religious elements of
Judaism as a confessional display of religion. The article establishes the basic national characteristics of Judaism.