Інтерполяція сумою полінома та нелінійного виразу - Андруник, В.; Малачівський, П. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Встановлено необхідні та достатні умови існування інтерполяції сумою полінома та нелінійного виразу. Вказано функції, що задовольняють цим умовам. Запропоновано й обґрунтовано схему обчислення значення параметрів інтерполяції сумою полінома й експоненти, а також полінома та степеня. The necessary and sufficient conditions of existence of interpolation by the sum of polynomial and nonlinear expression are set. Functions which satisfy these conditions are indicated. The calculation scheme for calculation of the value of interpolation parameters by the sum of polynomial and exponential and also polynomial and power function are proposed and grounded. Установлены необходимые и достаточные условия существования интерполяции суммой многочлена и нелинейного выражения. Указаны функции, которые удовлетворяют этим условиям. Предложена и обоснована схема вычисления значения параметров интерполяции суммой многочлена и экспоненты, а также многочлена и степени.