Условия труда водителей грузового автотранспорта и их роль в формировании отдельных форм патологии - Диордичук, Т.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2005)
Згідно проведених гігієнічних досліджень встановлено, що умови праці водіїв вантажного автотранспорту відповідають ІІІ класу 2 ступеня і оцінюються як шкідливі, важкі та напружені. Встановлена значна поширеність таких захворювань нервової системи, як радикуліт та радикулопатія попереково-крижового відділу хребта. Пряма залежність частоти вищезгаданих форм патології від тривалості роботи в професії говорять про провідну роль у їх розвитку несприятливих умов праці. The set of hygienic observations and periodical medical examination of lorry's drivers have been performed. It has been established that the hygienic conditions of the occupational group under study are harmful, intensive and heavy. High morbidity rate of peripheral nervous system has been revealed. There is a direct causal relationship between the length of service under such hygienic conditions and morbidity rate of peripheral nervous system.