Эколого-гигиенические проблемы транспортной отрасли Украины - Войтенко, А.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2005)
У роботі викладено багато актуальних санітарно-гігієнічних і екологічних проблем, притаманних транспортній галузі народного господарства України. Простежено взаємозв'язки між різними негативними чинниками виробничого і навколишнього середовища з оцінкою ступеня їх впливу на здоров'я працюючих і населення. Запропоновані шляхи і засоби для обґрунтування оптимальної стратегії нормування антропогенних навантажень Підкреслена необхідність подальшого вдосконалення нормативно-методичної бази в цілях мінімізації несприятливої дії різних видів транспорту на навколишнє середовище. In the work presented they discuss numerous problems typical for Ukrainian transport. They have observed different negative factors between industrial and environment and estimated their influence on the health of the exposed workers and general population. Some lines for optimal strategy of anthropogenic loads hygienic standards setting have been offered. They have highlighted the necessity of the further improvement of legislative and methodic base with the aim to diminish different kinds of transport unfavorable influence on the environment.