Розрахунок і побудова номограм подачі та відбору фарби у системі з двома накочувальними валиками - Рибак, В. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розглядається задача розрахунку та побудови номограм подачі та відбору фарби у фарбових системах за змінного навантаження. Побудовано граф фарбової системи послідовно-паралельної структури. За будовою графа складено математичну модель процесу розкочування фарби. Наведено приклад комп’ютерного симулювання та побудовано сімейство номограм для різних коефіцієнтів відбору фарби на вході. Зроблено висновки про значний вплив коефіцієнта заповнення форми на передачу фарби в фарбовій системі. The problem of calculation and construction nomograms of inlet and outlet ink flow in inking units under variable loads is considered. A graph of continuously-parallel inking unit is constructed. Mathematical model of ink rolling process is created from construction of the graph. The example of computer simulation is shown and a set of nomograms for different coefficients of inlet ink flow are built. The conclusions about significant impact of the factor of form filling on the ink flow in an inking unit are drawn. Рассматривается задача расчета и построения номограмм подачи и отбора краски в красочных системах при переменной нагрузке. Построен граф красочной системы последовательно-параллельной структуры. По строению графа составлена математическая модель процесса раската краски. Приведен пример компьютерного симулирования и построено семейство номограмм для различных коэффициентов отбора краски на входе. Сделаны выводы о значительном влиянии коэффициента заполнения формы на передачу краски в красочной системе.