Середньоквадратична апроксимація дійсної функції двох змінних модулем дискретного перетворення Фур’є. II. Числові алгоритми - Процах, Л.; Савенко, П.; Ткач, М. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Продовжується дослідження задачі нелінійної середньоквадратичної апроксимації дійсної фінітної невід’ємної функції від двох змінних модулем подвійного дискретного перетворення Фур’є, що залежить від двох параметрів [1]. Побудовано й обґрунтовано числові алгоритми для знаходження ліній галуження та відгалужених розв’язків. Наведено числові приклади. Investigation of the problem of nonlinear mean-square approximation of real finite non-negative function of two variables by Fourier discrete transformation modulus, dependent on two parameters is continued. Numerical algorithms for finding the branching lines and branching-off solutions are constructed and justified. Numerical examples are also given. Продолжается исследование задачи нелинейной среднеквадратической аппроксимации вещественной финитной неотрицательной функции двух переменных модулем дискретного преобразования Фурье, зависящего от двух параметров. Построены и обоснованы численные алгоритмы для нахождения линий ветвления и ответвляющихся решений. Приведены числовые примеры.