Урахування чинника ризикованості при прийнятті інвестиційних рішень на машинобудівних підприємствах - Дашко, І. (Схід, 2010)
У статті запропоновано методичний підхід до оцінювання економічної ефективності та
доцільності реалізації інвестиційних проектів із урахуванням чинника ризикованості. Наведено характеристику класів інвестиційних проектів за рівнем ризикованості їх реалізації.
Описано спосіб використання такої класифікації при встановленні розміру премії за ризик
для певного проекту. Подано формалізований вигляд критерію вибору найкращого інвестиційного проекту. In the article the methodical going is offered near the evaluation of economic efficiency and expedience of realization of
investment projects taking into account the factor of risk. Description of classes of investment projects is resulted after the level
of risk of their realization. The method of the use of such classification is described at establishment of size of bonus for a risk for
a certain project. Submitted formalized face criteria to choose optimal investment draft.