Формування і становлення Івана Борковського як особистості та науковця - Левкун, Я. (Схід, 2010)
У статті висвітлюється життєвий шлях, суспільно-політична та наукова діяльність видатного чеського вченого українського походження Івана Борковського (1897 - 1976), першовідкривача "празької культури", визнаного у світі наукового авторитета в галузі слов'янської археології. Уперше на основі празьких архівів досліджуються його участь у національно- визвольних змаганнях українського народу, діяльність на посаді ректора Українського вільного університету в Празі. This article highlights life, social, political and scientific work of outstanding Czech scientist Ivan Borkovskuy. He was born in Ukraine (1897- 1976). Ivan Borkovskuy discovered "Prague culture" and he was recognized worldwide as scientific authority in the branch of Slavic archeology. It was the first time when his participation in nationalist competition of Ukrainian nation and his work as a Rector of Ukrainian Free University in Prague was researched on the basis of Prague Archives.