Еволюція статусу жінки в українському соціально-культурному просторі - Армен, А. (Схід, 2010)
Стаття присвячена аналізу статусу української жінки, зокрема у сфері родинних відносин. Увага акцентується на тому, що, незважаючи на патріархальну основу православ'я,
становище жінки в подружжі та соціумі характеризувалося деякою самостійністю. Ця традиція багато в чому обумовила становище сучасної українки. This article devoted to Ukrainian woman status analyzing, including area of relatives relations. Despite on patriarchal based
of orthodoxy all attention accents on the woman`s statue in marriage and society which was characterized as some independence.
In many things this tradition stipulates the position of modern Ukrainian woman.