Показники та методи оцінювання інноваційного потенціалу машинобудівних підприємств - Гришко, В. (Схід, 2010)
У статті розглянуто механізм формування та методичні засади оцінювання інноваційного потенціалу підприємства. Запропоновано узагальнюючий показник оцінки поточного рівня інноваційного потенціалу підприємства, застосування якого дозволяє визначити можливості підприємства щодо підвищення рівня якості та конкурентоспроможності його продукції. Описано закономірності формування стратегічного рівня інноваційного потенціалу машинобудівного підприємства. In the article a forming mechanism and methodical principles of evaluation of innovative potential of enterprise is considered. Summarizing is offered the index of estimation of current level of innovative potential of enterprise application of which allows to define possibilities of enterprise in relation to the increase of level of quality and competitiveness of his products. Conformities to the law of forming of strategic level of innovative potential of machine-building enterprise are described.