Класичний іудаїзм про феномен національного та індивідуального (клаль-прат) в аспекті розуміння свободи - Швед, З. (Схід, 2010)
У статті розглядається проблема свободи як умови реалізації "космічного морального
призначення". Виокремлюються індивідуальний та общинний аспекти цього призначення.
Здійснюється аналіз традиційних для іудаїзму підходів до розуміння взаємної зумовленості діади "клаль-прат". The article examines the problem of freedom as the condition for realizing "the cosmic moral destiny". The work identifies
the individual from the communal aspects of this setting. In this analysis, the author achieves understanding the mutual conditionality
of the "klal-prat" dyad.