Механізм господарювання міста та забезпечення його ефективного функціонування - Мельникова, М. (Схід, 2011)
У статті узагальнено особливості механізму господарювання міста, включаючи його склад, структуру, форми, методи та інструменти. Показано, що господарювання міста повинно орієнтуватися на конкретного користувача, охоплювати організаційну, комерційно-фінансову, виробничо-господарську діяльність підприємств, відповідати принципам порівняльності, системності, своєчасності, мати кількісно визначені критерії, ураховувати чинники ризику й забезпечувати виявлення економічних і комерційних резервів. Мета стійкого розвитку є основною в міському господарюванні.