Сучасний культурно-освітній рівень населення: проблеми та перспективи - Северин, В. (Схід, 2011)
У статті проаналізовано основні наукові підходи до визначення понять "людський потенціал" та "людський капітал", а також співвідношення між освітою, людським потенціалом, людським капіталом та культурою. Автор доходить висновку, що постійне підвищення вимог суспільства до якості освіти зумовлює максимальне зближення змісту понять
людський та інтелектуальний капітал.