Математична модель формування залізничних тарифів в умовах міжгалузевої конкуренції природних монополій - Петренко, Олекс.; Петренко, О. (Схід, 2011)
У статті розроблено математичну модель цінових перегонів в умовах міжгалузевої конкуренції природних монополістів. Показано, що між цими суб'єктами економічної діяльності завжди існують цінові диспропорції, усунення яких можливе лише за умови зовнішнього втручання з боку держави.