Теоретико-організаційні засади формування цілісного земельно-майнового комплексу в прибережній смузі Азово-Чорноморського регіону - Галушкіна, Т.; Сидорченко, Т.; Фоменко, В. (Схід, 2011)
У статті наведено концептуальні принципи та запропоновано наукове бачення розвитку
земельно-майнових відносин на засадах еколого-економічного підходу. Автори доходять
висновку, що проблема впровадження інтегрованого управління насамперед полягає в недосконалості правової та інституціональної бази і, як результат, наявності організаційно-
технічних протиріч, зокрема через відсутність однозначного підходу до визначення меж
прибережної смуги. Аналіз свідчить, що в умовах сучасних земельних відносин існуючий
підхід до використання земельних ресурсів у прибережній смузі не забезпечує вирішення
таких актуальних завдань, як їх охорона й ефективне використання на засадах відновлення.