Роль сорбційно-детоксикаційної та синглетно-кисневої терапії в оптимізації лікування хворих на резектабельний рак прямої кишки - Дацун, А.І. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2006)
Наведені безпосередні та віддалені результати клінічного рандомізованого
дослідження, в яке включено 136 хворих на резектабельний рак прямої
кишки. 68 з них (контрольна група) проводили стандартну передопераційну
крупнофракційну гамма-терапію, іншим 68 (основна група) таку терапію
проводили на фоні попередньої інгаляції та інтраректального введення синглетно-
кисневої суміші, а також застосування ентеросорбції. Встановлено,
що при застосуванні розробленої лікувальної технології досягнуто зниження
частоти негативних реакцій організму з 7,4 до 2,9% при підвищенні загальної п’ятирічної виживаності з 66,1 до 79,3% порівняно з результатами при стандартному комбінованому лікуванні. Immediate and remote outcomes of a randomized study are presented that included 136 patients with resectable rectal cancer. Out of this number, a standard pre-surgery large-fractional gamma-therapy was applied in 68 patients (control group), and the same therapy in the remaining 68 patients (main group) was preceded by inhalation and intra-rectal application of a singlet oxygen mixture as well as enterosorption. This new treatment technology was found to decrease the rate of adverse responses from 7.4 to 2.9%. At the same time, it increases the five-year survival rate from 66.1 to 79.3% compared to a standard combined treatment.