Ten years experience in hyperbaric oxygenation therapy of acute carbon monoxide intoxication - Bozov, C.S.; Stavrev, D.G.; Yaneva, M.K. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Використання ГБО (Гіпербарична оксигенація) є високоефективним методом для лікування отруєння особливо помірного і важкого ступеня. Кисень піддається строгому дозуванню для досягнення максимального лікувального ефекту і запобігання кисневої інтоксикації. Для створення режиму найбільшої ефективності ГБО для лікування отруєння автори використовували комплексний метод та експериментальні моделі з щурами і мінібарокамерой. Результати експериментів оцінили на базі клінічних, лабораторних і морфологічних методів з використанням спеціальної програми. Програма самостійно обчислювала перицеллюлярну і периваскуллярну пухлину зрізів мозку експериментальних тварин.Результати заносили в таблиці і проводили математичний аналіз. Изпользвание ГБО (Гипербарическая оксигенация) является высокоэффективным методом для лечения отравления СО особенно в умереной и тяжелой степени. Кислород подвергается строгому дозированию для достижения максимального лечебного эффекта и предотвращения кислородной интоксикации.Для создания режима наибольшей эффективности ГБО для лечения отравления СО мы использовали комплексной метод, и экспериментальные модели с крысами и минибарокамерой. Результаты экспериментов оценили на базе клинических, лабораторнных и морфологических методов с использованием специальной программы. Программа самостоятельно вычисляла перицеллюлярную и периваскуллярную опухоль срезов мозга экспериментальных животных. Результаты заносили в таблицы и проводили математический анализ.