Функциональное состояние почек крыс с сулемовой нефропатией, содержавшихся течение шестидесяти суток на гипернатриевой диете - Шпак, В.С.; Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Мета роботи вивчити особливості функціональної діяльності нирок щурів на 60 діб, що піддалися дії сулеми на тлі гіпернатрієвої дієти. Дослідження прово дили на білих безпородних щурах самцях з масою тіла 100 290 грам. 124 твариною був введений підшкірно розчин сулеми(0,4 мг\100 г маси тіла), 120 тварин служили контролем. Експеримент тривав 60 діб. Отримані результати дають підставу стверджувати, що хронічне споживання надмірних кількостей хлориду натрію надає позитивна дія на репаративні процеси в нирках у щурів з сулемової нефро патією. Purpose of work to study the features of functional activity of kidneys of rats, exposed to affecting of dichloride mercury 60 days on a background hypersodium diets.
Researches conducted on white not thoroughbred rats males with mass of body 100 290 gramme. 124 by an animal was entered hypodermic solution of dichloride mercury (0,4 мг\100 g of mass of body), 120 animals served as control. An experiment lasted 60 days. The got results ground to assert that the chronic consumption of
surplus amounts of chloride of sodium is rendered by the positive affecting reparativnye processes in kidneys for rats with nephropati of sulema.