Научные исследования по морской медицине в Украине: вехи истории и будущее - Шафран, Л.М.; Войтенко, А.М.; Белобров, Е.П.; Кузнецов, А.В.; Нетудыхатка, О.Ю.; Псядло, Э.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Розглянуті основні етапи розвитку морської медицини в Україні. Проаналізована тематика науково дослідних робіт, основні досягнення, внесок вчених і лікарів санітарно епідеміологічних та лікувально профілактичних закладів на водному транспорті. Показано значення творчих контактів з науковими колективами інших науково дослідних інститутів та вузів, а також міжнародні зв’язки з морськими лікарями та вченими різних країн. The basic stages of Marine Medicine development in Ukraine are considered. The subjects of research works, the basic achievements, the contribution of scientists and doctors of practical public health services on the Water transport is analyzed. Value of creative contacts to scientists of other scientific research institutes and
Universities, and also the nternational connections with marine doctors and scientists of the different countries is shown.